Европейска нощ на музеите – София `2023

На 13 май Френският институт в България в партньорство с Министерство на културата и Столична община представя „Европейска нощ на музеите – София `2023“ с вход свободен във всички партньорски музеи и галерии. програмата вижте тук.

Инициативита е част от Календара на културните събития на София.

Повече от 50 музея и галерии ще предложат богата програма от изложби, концерти, работилници, филми, организирани турове с гид. 

По повод събитието, Френският институт в България отваря също своите врати. От 16.00 ч. до 21.00 ч. медиатеката ще представи подбрани преживявания във виртуална реалност. Посетителите ще се пренесат в Париж, като разгледат виртуално Сена, Айфеловата кула, Кметството, музея Орсе, църквата Свети Юсташ, Операта Гарние и полетете в космоса с Тома Песке. В 19:00 ч. е прожекцията в зала „Славейков“ на филма „Стависки“ на режисьора Ален Ресне (1974) със субтитри на български език. Вход с билет (стандартна цена 8 лв. / намалена цена 5 лв.) или с абонаментна карта. Пенсионерите и абонатите на Френския институт ползват намалената тарифа за прожекциите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *