1 000 причини да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ. Причина 004: Адриана Дунавска

След сондиране на мнението на нашите читатели, реших да започна тази рубрика, дори да поставя нова категория в сайта Грамотен.бг. Вие одобрихте, а аз действам. Искам предварително да кажа, че за мнозина историята е преди всичко поредица от факти и събития в миналото, чието изследване я превръща в точна, обективна наука.

Настоящата рубрика „1 000 причини да се гордеем, че сме българи“ обаче е прекрасна илюстрация за безспорната необходимост от познаване на миналото. Благодарение на нея любопитният читател ще открие, че земите на днешна България пазят следите на едно хилядолетно човешко присъствие, че в отделните периоди от развитието си тя е играла водеща политическа и културна роля в Европа, а предците ни са имали участие в някои от най-съдбовните за стария континент и света събития.

Причина 004

Адриана Дунавска (21.4.1969, София) е носител на олимпийски сребърен медал по художествена гимнастика (многобой), Сеул (1988); световни титли от Варна (1987) и отборно Сараево (1989); европейска шампионска титла от Хелзинки (1988) и от игрите за европейската купа в Хановер (1989).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *