Изкуството като превенция на депресията: Каузата на T.R.A.P. (ВИДЕО)

В днешно време проблемите в образованието, високото ниво на расизъм и социално изключване, създават счупено общество и загубени души. Това са само част от нещата, които карат не само младите хора, но и всички в обществото ни да се чувстват объркани и изплашени.  Но има ли нещо, което може да ни накара да излезем от този порочен кръг, да се чувстваме свободни, да бъдем себе си? 

Решението

Творчеството използвано като педагогически инструмент създава хора с цели в живота. Хора, които могат да направят обществото по-добро и които ще имат желанието на учат другите.  Свързахме се с Народно читалище „Тротоара 2020“, които изглежда са намерили правилната формула да постигнат всичко това.

Тяхната основна цел е да насърчават младите да развиват своите умения и таланти, но и да откриват нови като участват в програми, проекти и мероприятия в областта на изкуството. 

Резултатът? 

Вяра в себе си и повишаване на самочувствието. Намаляване на риска от депресия и употребата на алкохол и наркотици. Създаване на хора с уникални персоналности. Как успяват да постигнат всичко това – вижте в репортажа: 

Източник: Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *