10-годишно момиченце стана супершампион по смятане в Истанбул

Тя е Белатрикс Ноа Златева и е от Варна. Само на 10 години е, но вече е носител на титлата супершампион по ментална аритметика. Голямата победа малката Белатрикс завоюва преди няколко дни – на 7.7.2024 г в Истанбул, където се наложи на повече от 150 свои връстници от 15 държави в международната олимпиада по ментална аритметика на IQ Academy 2024. Супершампионската титла не е първата във витрината на Белатрикс.

Абонирайте се за нашия YouTube канал тук.

10-годишното момиче, което е част от „SmartyKids Варна Цветен Квартал“ с преподавател Зорница Тодорова, е шампион в една от най-високата категория по ментална аритметика и в миналогодишната надпревара по бързо смятане в Анталия. Завоювала е първо място по ментална аритметика в Барцселона , тази година.

Традиционно името и присъства в топ 3 на състезанията по логическа математика, в чиито тайни навлиза с помощта на специалиста Маргарита Станева.

Голямата страст на Белатрикс към математиката/менталната аритметика е от 5-годишанта и възраст. Тя обаче не е единствената и сцена, на която жъне победи.

Освен в бързото смятане и логичната математика , Белатрикс Ноа е победител в конкурсите „Малка Мис България – Варна“, „Малка Мис България“ и „ ЛИТЪЛ МИС ГАЛАКСИ“. Миналата година тя печели и титлата „Малка мис Банско 2023“, удостоена лично от кмета на родния ски курорт.

Паралелно, под вещото ръководство на вокалния педагог Мила Маврова, бъдещата четвъртокласничка в СУ „Свети Климент Охридски“ с класен ръководител Георги Георгиев се изявява успешно и на музикалната сцена.

Източник и снимка: moreto.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *