Великотърновски каратист е сред „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“

10-годишният великотърновец Георги Марков е един от спечелилите в ежегодната класация „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов” в категория спорт. Той е каратист на спортен клуб „Етър” – Велико Търново, с ръководител и треньор Николай Лесичков.

Георги Марков е ученик в IV клас на ОУ „Димитър Благоев“. Номиниран е за наградите на Фондацията за 2022 година за първите си места и златни медали от Държавното първенство по карате в София; Националното състезание по карате за Националната купа „България“ във Велико Търново; категория кумите, шобу ипон, +40 кг при 8-9-годишните момчета; категория кумите на XII Европейско първенство по шотокан карате – Кранево и категория кумите, +45 кг, 10-годишни момчета от Международния турнир по карате „Turkish Open“ – Истанбул (Турция).

Георги тренира карате в КК „Етър“ – В. Търново, от 2020 г. За трите години е участвал в редица национални и международни състезания, като винаги се е представял отлично. Благодарение на спорта намери много нови приятелства както в клуба, така и в цялата страна и по света. Въпреки всички успехи, той е все така мотивиран да покорява нови национални и международни върхове – с безрезервната подкрепа и знания, които му дава неговият треньор Николай Лесичков.

Други негови интереси са в областта на изобразителното изкуство и математиката.

Източник: radiovelikotarnovo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *