Интервюто за работа ни се разминава заради правописа в CV-то

80% от студентите не стигат до разговор с потенциалния си шеф

Ако сте се чудили защо никой не ви е потърсил за интервю, след като се кандидатствали за перфектната за вас позиция за работа, сега вече има яснота по въпроса. Оказва се, че разговорът с потенциалния ни работодател ни се разминава заради правописа в CV-то ни. Така той се оказва основна пречка за започване на нова работа.

80% от студентите не стигат до интервю с потенциалния си шеф заради правописни грешки в автобиографията си. Това посочва шеф на компанията за набиране на персонал, съобщава в. „Монитор“.

Написването на автобиография не се учи нито в училище, нито в университета и това довежда до груби грешки, които спъват студентите да започнат желаната работа.

„Младите хора подценяват значимостта на листа хартия, който е първата част на представянето им, преди да бъдат одобрени за интервю“, коментира експертът и допълва, че много от автобиографиите, които е чел, са написани неграмотно.

Около 10 000 са свободните места за млади хора у нас. Търсят се основно ИТ специалисти, инженери, както и служители в сферата на услугите. В София пък се наблюдава и голямо търсене на продавачи.

Източник: iNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *