Снимка: Pixabay.com

Уволниха учител по физическо, издърпал ухото на ученик

Направил му няколко пъти забележка

Учител е бил уволнен, след като е издърпал ухото на четвъртокласник в час по физическо в столичното 131 училище, става ясно от зрителски сигнал до БНТ.

„В петък, когато си взех сина, детето сподели, че в час по физическо го е заболял корема и е поискал да седне в страни. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. При което минава покрай него г-н Десподов, който не е неговия преподавател по физическо, хваща го за ухото и го кара да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата.

Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплаква, учителят го бута и главата му се удря в стената. Детето сяда на пейката с червено ухо и това става пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента“, разказа Десислав Краев, баща на Деян.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания. В понеделник отидохме в съдебна медицина.

„Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция. От вчера са прекратени трудовите правоотношения с него“, каза Таня Монева – директор на 131 СУ „Климент Аркадиевич Тимирязев“.

8 Replies to “Уволниха учител по физическо, издърпал ухото на ученик”

  1. Боли го корема,но се люлее на някаква си боксова круша.Не някаква си,а боксова круша.Бащата как с лекота оневинява сина си.

  2. Дете, което го боли корема няма да се люлее на боксова круша! В четвърти клас би трябвало и сам да прочете табелата,а ако крушата се скъса и детето си счупи нещо, пак
    ли учителят ще е виновен?

  3. Е,не трябва да се пипат отрочетата,дори да са се качили на главата на учителя! Съжалявам за уволнението,но и съболезнования на бащата,който отглежда „цвете в саксия“. Нещо много демократични станахме.

    1. Няма логика в думите на този баща. Ако детето ти е пострадало без вина би ли чакал почивните дни да минат и в понеделник да го водиш на лекар?!Ако той не е се чувствал добре за час по спортни дейности би ли се люшкал многократно на боксова круша. Ако не е бил спокоен и в отлично състояние би ли останал цял ден на училище като всички знаем, че учениците разполагат с мобилни устройства и звънят на родителите си за какво ли не?!
      Не подкрепям постъпката на учителя, но в историята има толкова много въпросителни и неточности да не напиша лъжи!
      Тук не сте отразили позицията на ръководството на училището, а би било добре да има обективност в новината ви.

  4. Поредното преекспониране на нещо, което не е практика в училище, а е израз на търсене на сензация. Стига вече с тези „мамини синчета“, които търсят по всякакъв начин да замаскират мързела си и липсата на всякакъв мотив за работа в училище. А явлението е повсеместно. Жалко е, че вече училището не е желана територия нито за учениците, нито за учителите. И за това, бих казала, имат вина не тези , които са потърпевши. Защо ли?

  5. Наказанието на учителя е прекалено, ако няма други наказания като забележка и последно предупреждение. Аз бих си търсила правата в съда.

  6. Сегашните деца са много лигави. Явно детето е правило в часа каквото си иска. Изкарало е извън контрол учителя. Децата са нагли и невъзпитани. Способни са да подлудят учителите.

  7. Важното, е че родителят е повярвал на ДЕТЕТО си, милото, болно ама намерило сили да се люлее на боксова круша. И директорът бързо, бързо се отърват от проблема – даскала. Взел е мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *