Изкуственият интелект да се изучава в училище, предложи Денков

Изкуственият интелект да се изучава в училищe. Това предложи премиерът акад. Николай Денков по време на парламентарен контрол. Премиерът отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, касаещ темата за изкуствения интелект.

Той обясни, че в бъдеще младежите ще работят с изкуствения интелект, който пък може да реши проблема с ниската производителност. „Образованието трябва да включи по най-интегралния възможен начин методите и изучаването на изкуствения интелектза да може да подготви децата и младежите – хората, които ще работят в използването на тези технологии„, добави Денков.

„България все още е с една от най-ниските производителност на човек, който работи в нашата икономика. Ето една възможност ние не просто да наваксаме, а да отидем много по-напред, ако ускорено успеем на включим в нашите бизнес процеси и фирми съответните възможности, които предоставят новите технологии, свързани с изкуствен интелект, а те са много, не една и две“, допълни акад. Денков.

Наскоро Европейската комисия договори първата в света система за регулиране на изкуствения интелект. Тя има изисквания към създателите на ИИ, приложенията, възможността да бъдат правени тестове преди пускането на пазара. Целта е да се минимизират рисковете и в същото време тези технология да бъде използвана от бизнеса и хората.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *